Mіжнародний проєкт «Контролюй своє майбутнє»

Контролюй своє майбутнє

16 листопада стартував міжнародний проєкт «Контролюй своє майбутнє», розроблений працівниками Багатофункціонального центру для дітей та молоді «Viltis»  (Вільнюс, Литва) за партнерства КП «Інститут розвитку Кременчука» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області. Цільова аудиторя – освітяни, які працюють з людьми із обмеженими можливостями. 

Науково-педагогічні працівники Хортицької національної академії, педагогічного фахового коледжу,  учителі  наукового ліцею та педагоги відділення комплексної реабілітації  вищезазначеного закладу  взяли участь у першому з трьох онлайн-семінарів, який мав назву «Як художнє вираження допомагає людям з тяжкою комплексною інвалідністю зрозуміти себе та навколишній світ». Спікер – Даля Клімавічюте, професійний художник та педагог з неформальної освіти (понад 20 років педагогічної практики) наочно продемонструвала  використання ефективних методів та прийомів у сфері професійного мистецтва в роботі з учнями, які мають  комплексні складні порушення фізичного і ментального розвитку, популяризувала їхні художні досягнення та продемонструвала засоби, спрямовані на  підвищення їхньої самооцінки. Даля Клімавічюте показала методи, які вона використовує в роботі з учнями із синдромом Дауна, порушеннями опорно-рухового апарату та іншими комплексними порушеннями фізичного і ментального розвитку, і переконливо довела важливість і необхідність інтегрувати художню творчість у процес естетичного виховання, соціалізації людей із складною комплексною інвалідністю.

Після завершення  практичної частини було обговорення щодо укладання  триєдиної угоди між установами, які опікуються проблемами дітей та молоді з особливими освітніми потребами, а саме: Інститутом розвитку Кременчука (Кременчук, Україна), Хортицькою національною  академією (Запоріжжя, Україна) та Багатофункціональним центром для дітей та молоді «Viltis» (Вільнюс, Литва).