Круглий стіл на тему «Антикорупційний комплаєнс у закладах вищої освіти: від визначення ризиків до їх подолання»

Антикорупційний комплаєнс у закладах вищої освіти

17 листопада 2023 року в Запорізькому національному університеті відбулося засідання круглого столу на тему «Антикорупційний комплаєнс у закладах вищої освіти: від визначення ризиків до їх подолання». 

Захід проведено за ініціативи Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації у співпраці із Запорізьким національним університетом з метою підвищення рівня обізнаності та практичних навичок учасників освітнього процесу з організації антикорупційної роботи у закладах вищої освіти, зокрема й щодо виявлення, аналізу та попередження корупційних ризиків, обміну наявними позитивними практиками, пошуку шляхів вирішення проблемних питань. 

У заході взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, керівники закладів вищої освіти, науково-педагогічні працівники та представники органів студентського самоврядування. 

Від Хортицької національної академії взяли участь Позднякова О.Л., перший проректор, Гордієнко Н.М., проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності та Анісімова Л.В., завідувач навчального відділу.

Під час круглого столу було представлено кращий досвід закладів вищої освіти Запорізького регіону з актуальних питань: «Позитивні практики закладів вищої освіти щодо мінімізації корупційних ризиків під час атестації здобувачів освіти», «Рейтингове оцінювання як дієвий інструмент формування якісного кадрового забезпечення освітнього процесу у вищій освіті: інноваційні підходи закладів вищої освіти регіону».