Вітання від Запорізької обласної ради

Вітання від Запорізької обласної ради

Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії – 62 роки!

Сьогодні педагогічний склад унікального вищого навчального закладу приймав вітання від керівництва та депутатського корпусу Запорізької обласної ради та отримував заслужені нагороди.

27 жовтня Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія ЗОР відзначає одразу дві важливі події: 62-річчя з дня заснування та восьму річницю з моменту присвоєння їй статусу ВНЗ. Привітати педагогічний колектив зібралися десятки освітян та представників влади: голова обласної ради Олена Жук, депутати Елліна Позднякова-Кирбятьєва та Станіслав Чередніченко.
Зі словами подяки до викладачів та керівників закладу звернулася голова ЗОР Олена Жук.

– Вчора з командою ми їздили на передову і вкотре почули від наших захисників найголовніше побажання: жити, працювати, допомагати і пам’ятати про те, що сьогодні ми тут тільки тому, що наші Сили оборони нас захищають там. Кожен з нас повинен на своєму місці чесно, вірою і правдою служити інтересам нашої держави, як це робить кожен із вас. Ви даєте майбутнє нашим дітям, за що ми висловлюємо вам щиру подяку. Зі святом вас і низький уклін за те, що ви працюєте з дітьми в найскладніші часи, не зважаючи ні на що! – підкреслила голова ради.

Сьогодні академія є базовим закладом у Запорізькій області, який створює освітні та реабілітаційні можливості. Вона забезпечує безперервність та послідовність у навчанні, проводить комплексну реабілітацію, включаючи медичну, соціальну, психологічну та педагогічну підтримку. Крім того, академія сприяє соціальній інтеграції та розвитку життєвих навичок дітей та молоді з обмеженими можливостями здоров’я від раннього дитинства до моменту здобуття вищої освіти.

– Ваш заклад унікальний не тільки професійним кадровим складом та швидкими темпами розвитку, а й напрямком, який є і буде дуже актуальним у зв’язку з війною в Україні. Цей напрямок – реабілітація. Реабілітація дітей, людей, які постраждали внаслідок військової агресії, і найголовніше – реабілітації наших військових. У вас можна отримати різноманітні види допомоги, яка так необхідна нашим Героям. Депутатський корпус буде робити все можливе, щоб ми відбудували будівлю академії після ракетного обстрілу якомога швидше та зробили ваш заклад номером один з реабілітації у нашому Запорізькому краї, – зазначив депутат облради Станіслав Чередніченко.

За визначні заслуги перед Запорізьким краєм та вагомий внесок у розбудову системи освіти на науки представники обласної влади нагородили викладачів та керівників академії орденами, дипломами та грамотами.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради