27 жовтня Хортицькій національній академії виповнюється 8 років з дня заснування в системі освіти Запорізького регіону.

Хортицька національна академія

Хортицька національна академія – це унікальний навчальний заклад вищої освіти реабілітаційного спрямування нового типу, який продовжує невпинно розвиватись та змінюватись. За вісім років кропіткої праці академія пройшла великий шлях і стала потужним закладом вищої освіти, відомим високими досягненнями не тільки в Україні, але й за її межами.

У 2015 році академія складалася із трьох кафедр і двох циклових комісій. Сьогодні ж організовано роботу трьох факультетів, в структурі яких функціонують 9 потужних випускових кафедр. Такий прорив став можливим завдяки суттєвому підсиленню потенціалу науково-педагогічного колективу. У 2015 році в академії було започатковано 5 освітніх програм за 4 спеціальностями. Наразі ж у закладі акредитовано 32 освітні програми за 14 спеціальностями. За 8 років кількість студентів зросла на 371%! І це не дивлячись на важкий професійний та життєвий досвід 2022-2023 років. Науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії робить все для продовження отримування освіти студентами, консолідації наукового потенціалу, відновлення та модернізації самого закладу.

За 8 років на базі Хортицької національної академії проведено 12 науково-практичних конференцій. За результатами участі закладу у міжнародних освітянських конкурсах отримано 6 золотих медалей і 8 дипломів переможця, а також 3 гран-прі за номінаціями “Вища освіта України”, “Лідер вищої освіти України”.

Ці здобутки – щоденна праця колективу Хортицької національної академії на чолі з ректором – доктором педагогічних наук, професором, Заслуженим вчителем України, кавалером ордена княгині Ольги, кавалером ордена «За заслуги перед Запорізьким краєм»  – Нечипоренко Валентиною Василівною.

На святкування 8-річчя Хортицької національної академії завітали голова Запорізької обласної ради Жук Олена Юріївна, заступник голови Запорізької обласної військової адміністрації Мироненко Євген Володимирович, депутат Запорізької обласної ради Чередніченко Станіслав Вікторович, представники департаменту освіти і науки Запорізької військової адміністрації Льовочкін Євген Володимирович та Поліщук Людмила Анатоліївна. На урочистій вченій раді вони вручили почесні відзнаки та нагороди науково-педагогічному колективу академії.

Хортицька національна академія готова до подальшої інноваційної діяльності, спрямованої на розвиток збагаченого освітньо-реабілітаційного простору в Запорізькому регіоні, реалізацію міжнародних стандартів якості вищої освіти в Україні.

Науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії продовжує свою плідну роботу, рухається вперед, розвивається, працює заради Перемоги України!