Факультет мистецтва та дизайну Хортицької національної академії продовжує плідну співпрацю із Національним заповідником «Хортиця»

Факультет мистецтва та дизайну Хортицької національної академії продовжує плідну співпрацю із Національним заповідником «Хортиця». 4 жовтня 2023 року відбулася зустріч робочої групи у складі декана факультету Богдана Корнелюка, завідувачки кафедри менеджменту та туризму Юлії Юхновської, старшого викладача кафедри менеджменту та туризму Ганни Омельчак, т.в.о. генерального директора Національного заповідника “Хортиця” Світлани Охріменко, завідувача відділу науково-просвітницької роботи Сергія Дударенка та завідувачки інформаційно-видавничого відділу Пєтрикєй Альони. Учасники зібрання обговорили можливі напрямки співпраці студентів та викладачів академії із Національним заповідником «Хортиця». Це, зокрема, долучення наукових співробітників заповідника до рецензування освітніх програм «Лікувально-реабілітаційний та оздоровчий туризм» першого (бакалаврського) рівня і «Рекреаційний туризм» другого (магістерського) рівня, участь студентів та викладачів академії у наукових форумах, проведення гостьових лекцій та віртуальних туристичних екскурсій, можливості проходження практики для здобувачів освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів. Всі члени робочої групи були солідарні щодо перспектив відродження туристичного потенціалу Запорізького регіону, який, після перемоги України, має всі шанси стати справжнім туристичним магнітом, а тому потреба у фахівцях, яких готує кафедра менеджменту та туризму, невпинно зростатиме. 

Слід зауважити, що Національним заповідником «Хортиця» вже багато років плідно співпрацює із Хортицькою національною академією та кафедрами факультету мистецтва та дизайну. Так, приміром, минулорічні випускники освітньої програми «Садово-паркове господарство» успішно захистили дипломні роботи із проєктними пропозиціями для історико-етнографічного комплексу «Козацький зимівник». Сподіваємось, що взаємодія наших закладів в освітній, просвітницькій та науковій сферах ставатиме глибшою та інтенсивнішою. Віримо у відродження туристичної привабливості регіону та працюємо задля цього вже сьогодні!