Привітання до 62-річчя заснування Хортицької національної академії

Вища освіта в Україні

Так само як могутній Дніпро, омиваючи величні хортицькі береги, живить нашу рідну землю, Хортицька національна академія несе знання і натхнення всім своїм працівникам та здобувачам освіти. Вона втілює в собі дух боротьби та відданість великим ідеям.

Наш заклад – це не просто стіни та аудиторії. Це місце сили, де розкриваються таланти, де ідеї перетворюються на реальність, а долі об’єднуються в пошуку знань і вдосконалення. Вона втілює в собі дух України, її незламності та сили.

Сьогодні ми відзначаємо 62-річчя свого заснування. Так, це не ювілейна дата, але, кожен рік життя нашого закладу – це рік невпинного розвитку, рік кропіткої праці, рік безупинної розбудови освіти, рік нових ідей та здобутків.

Ми часто озираємося назад, щоб побачити той шлях, який ми вже пройшли. Ми часто думаємо про майбутнє, прагнемо до інновацій та реалізації нових проєктів.

А що ж сьогодні? А сьогодні ми з нетерпінням чекаємо відновлення нашої будівлі на острові Хортиця. Сьогодні ми дякуємо всім, хто допомагає повернути до стін Хортицької національної академії дитячий сміх та студентський галас – друзям і партнерам. Сьогодні ми доземно схиляємося перед тими, хто виборює на полі бою наше право на вільне життя та освіту у рідній державі.

Перешкоди були. Вони є. Мабуть, вони й будуть, але ми – ті, хто шукає можливості!

Ми ніколи не кажемо «ніколи» і віримо, що все можливо, якщо ми разом і маємо спільну мету!

Тож дякуємо всім, хто сьогодні є частинкою великої Хортицької родини й бажаємо вам продовжувати творити наукові, інтелектуальні та художні шедеври, надихаючи інших на досягнення великих вершин. Нехай наша освітня спільнота росте і процвітає, а мистецтво та наука стають вічними джерелами натхнення для всіх нас!

Так, усі ми щиро сподіваємося на сталий розвиток, підвалини якого були закладені науково-педагогічною спільнотою 62 роки тому. Ми дивимось у майбутнє з надією.

Шана усім причетним і величезна подяка за вашу роботу!