Зустріч у межах проєкту «Рада відновленння Запорізького краю»

1 жовтня у с. Геленджик Запорізької області відбулася зустріч у межах проєкту «Рада відновленння Запорізького краю». Захід було ініційовано Благодійною організацією «Запорізький благодійний фонд «Єврейський общинний центр Мазаль Тов». Партнерами ініціативи виступили Посольство Великої Британії в Україні, платформа інноваційної освіти для захисту довкілля «Екосенс», організація «Дивосвіт», а також Національна платформа сталості та згуртованості. Членом «Ради відновлення Запорізького краю» стала і Хортицька національна академія. Була проведена велика кількість майстер-класів, учасники мали змогу побувати на захоплюючих локаціях та долучитися до різноманітних активностей від організаторів. До акції долучилися проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Хортицької національної академія Наталія Миколаївна Гордієнко та завідувач кафедри садово-паркового господарства Наталія Петрівна Дерев’янко разом зі студентами Хортицької національної академії. У своєму вітальному слові Наталія Миколаївна зазначила, що «планувати відновлення країни, знаходячись за 35 кілометрів від лінії фронту, – це показник життєствердності та життєстойкісті тих, хто залишився і буде займатися відбудовою рідного краю. Нашими цінностями є спілкування, відкритість та доступність для людей з особливими потребами – це і є потужна основа для відновлення. Цей пріоритетний аспект буде реалізовано у співпраці Мазаль Тов та Хортицької національної академії». 

Активні студенти Хортицької національної академії були запрошені долучатися до роботи Запорізької міської молодіжної ради задля вирішення нагальних проблем та викликів Запорізького регіону. Крім того, у межах форуму було започатковано співпрацю академії із «Радою жінок-фермерів». Представники закладу обговорили із головою організації Ольгою Заставською можливі напрямки співпраці: проведення спеціалістами академії психологічних тренінгів для тих, хто постраждав від обстрілів чи втратив близьких людей, організацію навчання щодо роботи із дітьми, які мають аутизм. Пані Ольга також виступила замовником навчальних курсів по озелененню та ландшафтному дизайну, які будуть реалізовані силами кафедри садово-паркового господарства академії. 

Щиро віримо, що подібні заходи проводитимуться регулярно і дозволять підготувати потужне підґрунтя для відновлення та реконструкції регіону. Висловлюємо величезну вдячність Інессі Носенко за чудову організацію цього цікавого та насиченого заходу. Можливість долучитися до цієї акції – це важливий крок у напрямку відновлення потенціалу регіону.