Відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми охорони біорізноманіття та наукових досліджень в умовах воєнного та післявоєнного часу»

Міжнародна науково-практична конференція

28 вересня 2023 року відбулося відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми охорони біорізноманіття та наукових досліджень в умовах воєнного та післявоєнного часу». Цьогоріч цей науковий захід присвячений 100-річчю Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. Хортицька національна академія виступила співорганізатором цього поважного форуму дослідників.

Учасників та організаторів конференції привітали проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Наталія Миколаївна Гордієнко та декан факультету мистецтва та дизайну Богдан Васильович Корнелюк. У своєму вітальному слові Наталія Миколаївна відзначила, що конференція може стати потужним майданчиком для обміну перспективним науково-практичним досвідом щодо розбудови механізмів охорони біорізноманіття, дослідження сучасного стану навколишнього середовища, напрацювання кроків з інвентаризації і моніторингу біорізноманіття. Богдан Васильович зауважив, що для факультету мистецтва та дизайну і кафедри садово-паркового господарства було честю долучитися до цього масштабного наукового форуму, який дозволить зробити ще один важливий крок на шляху подолання тих викликів, з якими зіткнулася екосистема України. До роботи секційних засідань долучилися співробітники кафедри садово-паркового господарства Хортицької національної академії на чолі із завідувачкою кафедри Наталією Петрівною Дерев’янко.

Щиро віримо, що учасники цього наукового зібрання зможуть напрацювати шляхи відновлення білологічної різноманітності та поліпшення природно-екологічної ситуації в нашій країні. Бажаємо всім учасникам конференції професійного діалогу, творчих дискусій та плідної роботи!