Парк Хортицької національної академії збагатився калиною з Батьківщини Шевченка

Парк Хортицької національної академії
В академічному парку Хортицької національної академії було висаджено кущ калини з Батьківщини Тараса Шевченка. На запорізьку землю, а саме на острів Хортицю, кущ передала громадська діячка Зоя Ружин, почесна громадянка с. Шевченкове, поетеса, авторка десятка поетичних збірок, текстів пісень, Заслужений працівник культури України, голова Всеукраїнського ГО «Поступ жінок-мироносиць», ініціатор та організатор проєкту «Мистецький спецназ», який засобами мистецтва надихає воїнів АТО.
За словами проректора з наукової роботи Наталії Гордієнко, яка власноруч долучилася до висадження шевченківської калини, Хортицька національна академія є знаковим місцем, адже Шевченко був на Запорожжі, гуляв Хортицею, саме вона плекала внутрішній дух великого митця.
Академічна спільнота та кафедра садово-паркового господарства під головуванням Наталії Дерев’янко плекатимуть калину, до якої причетний дух Великого Кобзаря. Планується встановлення пам’ятної дошки як заповіт наступним поколінням: «Свою Україну любіть. Любіть її… Во врем’я люте. В останню тяжкую мінуту за неї Господа моліть!»