Перемога на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Здобувачка 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Початкова освіта» спеціальності 013 Початкова освіта Саєнко Тетяна здобула перемогу та отримала диплом ІІ ступеню у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із соціальної та економічної інклюзії, який проходив в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. 

24 квітня 2024 року відбулась наукова конференція, де фіналісти конкурсу презентували свої наукові дослідження з різних аспектів інклюзії. За результатами презентації і доповіді учасників, з урахуванням результатів рецензування 172 студентських наукових із 50 закладів вищої освіти України, журі остаточно визначило переможців та призерів конкурсу. Виступ Саєнко Тетяни з теми «Формування навчальної поведінки у молодших школярів з порушеннями інтелектуального розвитку легкого ступеня в умовах інклюзивного навчання» був схвалений членами галузевої конкурсної комісії. Тема є актуальною з огляду на розбудову інклюзивного навчання в закладах освіти, а доповідь здобувачки – змістовною, практико орієнтованою, аналітичною.

Реалізація дослідницького проєкту Саєнко Тетяни та наукової керівниці Антоненко І.Ю. стала можливою завдяки системній роботі з напрямку інклюзії керівника Хортицької національної академії, ректорки, професорки Нечипоренко В.В., науково-педагогічного колективу академії, кафедри педагогіки і методик навчання. 

Сподіваємось на подальші перемоги в конкурсах здобувачів Хортицької національної академії.