Привітання з Всеукраїнським днем психолога!

Дорогі практичні психологи Хортицької національної академії, викладачі психології, здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія та усі причетні! Колектив кафедри психології та соціальної роботи щиро вітає вас із Всеукраїнським днем психолога! 

Ваше професійне свято, яке традиційно відзначається 23 квітня, нагадує про важливість діяльності психологів, цінність якої багаторазово зростає в умовах війни. Ми розуміємо, що ви відчуваєте подвійний тиск стресових чинників, який сприймаєте як на рівні власного Я, так і під час спілкування з клієнтами, обговорення їх проблем та пов’язаних з війною психічних травм.

Незважаючи на незавжди сприятливі умови власного життя та високе навантаження, ви надаєте усім бажаючим постійну підтримку, допомагаєте доброзичливою увагою, співчуттям та корисними порадами. Компетентність досвідчених фахівців, ентузіазм початківців, безкорисливість волонтерів щоденно спрямовуються на допомогу клієнтам у різних сферах – стабілізація психоемоційного стану, психологічна реабілітація, побудова якісних стосунків, успішне навчання та кар’єра тощо. Ви поєднуєте практичну діяльність з постійною самоосвітою, веденням відповідної документації, викладацькою та дослідницькою роботою.

Висока відповідальність та складність професійних завдань є викликами, які ви гідно зустрічаєте завдяки своїй майстерності, готовності застосовувати світовий досвід психологічної допомоги постраждалим та людяності, небайдужості, здатності бачити й цінувати кожну особистість.

Щиро дякуємо вам за працю та бажаємо невичерпної життєстійкості, здатності відновлювати власний ресурс та утримувати рівновагу між роботою та відпочинком, а також –благополуччя в усіх сферах життя та незгасаючого оптимізму!