Революція гідності  – український шлях до справедливості

До 10-ї річниці початку Революції Гідності в Хортицькій національній академії пройшов літературний вечір, під час якого учасники заходу вшанували поетичним словом полеглих Героїв Революції, які віддали своє життя за ідеали демократії, права і свободи українців. Захід відбувся за участі партнерів академії – Вищого навчального приватного закладу «Дніпровський гуманітарний університет». Модератори – завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та мовної підготовки Руколянська Н. В. та старший викладач Фурман О. Ф.

Зі вступним словом виступили перший проректор академії, доктор педагогічних наук, доцент Позднякова Олена Леонтіївна, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності, доктор соціологічних наук, професор Гордієнко Наталія Миколаївна та завідувачка кафедри міжкультурної комунікації та соціально-гуманітарних дисциплін Дніпровського гуманітарного університету Крашеніннікова Тетяна Валеріївна.

Громадянську поезію декламували студенти академії (Горобець К., Котелло А., Лушпай Т., Стульніков А., Шеховцова Д.) та представники університету-партнера (Зав’ялов Д., Козачук А.).

На вечорі говорили про трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. Уся поезія,  продекламована на заході, стала нагадуванням нам всім про ціну свободи та відповідальність за її збереження. Водночас, зазначили модератори заходу, від початку Майдану ведеться облік російській воєнній агресії, адже після Майдану був Крим, схід, повномасштабне вторгнення. 

Події 2014 року змінили перебіг історії нашої держави, ми маємо про них пам’ятати. Залишаймося гідними своїх Героїв!