Конкурсна осінь – 2023 

Конкурсна осінь

В останній день жовтня в Хортицькій національній академії відбувся перший етап традиційних осінніх конкурсів – Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка.

Близько 30 студентів залучено до виконання мовних та літературних завдань конкурсів. Здобувачі освіти змінювали числівники, редагували речення, формулювали поради щодо вибору вишиванки, писали твори. Змістовними й сповненими болем та душевним щемом стали тексти конкурсантів на теми «Витоки героїзму» та «Уроки життя від Великого Кобзаря». Студенти у творах використовували приклади із суспільно-політичного життя сучасної України, воєнних подій сьогодення, вивчених творів Кобзаря та посилалися на власний досвід. 

Переможцями  першого етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка стали: 

1 місцеГурц Діана (СОб-4); 

2 місцеДенисов Олег (СРм-1), Маловічко Євгенія (Пб-1); 

3 місцеПрокопенко Карина (СОб-1с), Ситник Софія (СОб-3), Токар Інна (Дз(г)б-2).

Переможці Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика: 

1 місцеТокар Інна (Дз(г)б-2); 

2 місцеРог Ольга (ПОм-1);

3 місцеЦвєтаєва Карина (СОб (о)-1), Пилипчук Юлія (ПОб-3).

На глибоке переконання науково-педагогічних працівників кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та мовної підготовки участь у конкурсах забезпечує не лише формування й активізацію мовних знань, а й сприяє відродженню української свідомості. Саме про це мріяли Петро Яцик та Тарас Шевченко.