Засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Хортицької національної академії

Засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Хортицької національної академії

21 вересня 2023 р. відбулося чергове засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Хортицької національної академії разом із проректором з наукової роботи та інноваційної діяльності, доктором соціологічних наук, професором Гордієнко Наталією Миколаївною. 

На засіданні обговорювалися результати діяльності наукового товариства у 2022-2023 н. р.  Зазначено, що за звітний період науково-дослідницькою роботою було охоплено більше 280 студентів, які працювали у 8 кафедральних наукових гуртках, секціях та в рамках наукового сектору студентського самоврядування Хортицької національної академії. Зокрема, здобувачі освіти брали активну участь у міжнародних й всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, олімпіадах, всеукраїнських й міжнародних конференціях та інших наукових заходах різних рівнів.

Актив наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Хортицької національної академії брав участь у зустрічах та заходах, організованих Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України: ІІІ Всеукраїнському форумі Рад молодих вчених, постійних засіданнях Спілки Рад молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, Регіональній зустрічі Рад молодих вчених Запорізької області.

У рамках розширення співробітництва 14 лютого 2023 р. між науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Хортицької національної академії та Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України було підписано Меморандум про партнерство.

На засіданні було розглянуто кандидатури на посаду голови наукового товариства, його заступника та секретаря. 

Керівниками студентських наукових гуртків коротко представлено результати роботи за минулий навчальний рік та означено основні напрями діяльності у 2023-2024 н. р.

Також присутні обговорили особливості діяльності наукового товариства в дистанційному форматі, анонсували проведення Міжнародної науково-практичної конференцiї «Стратегічні орієнтири освіти та реабілітації в умовах воєнного стану та повоєнного часу: проблеми, рішення, перспективи»   (26-27 жовтня 2023 р.) та обласного конкурсу для обдарованої молоді в галузі науки, ініційованого Управлінням молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації.