Участь в засіданні ради проректорів з міжнародного співробітництва

Участь в засіданні ради проректорів з міжнародного співробітництва

14 вересня 2023 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка у змішаному форматі відбулось перше засідання Ради проректорів з міжнародного співробітництва за головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка (міжнародне співробітництво) Ксенії Смирнової. Загалом на засіданні були присутні проректори більше ніж з 65 закладів вищої освіти України. Хортицьку національну академію представляли проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Гордієнко Н.М., завідувач міжнародним відділом Сілявіна Ю.С., декан факультету мистецтва та дизайну Корнелюк Б.В.

На порядку денному засідання ради було розглянуто актуальні питання й виклики інтернаціоналізації вищої освіти і роль Ради проректорів у цих процесах. 

Незважаючи на військову агресію, ЗВО України продовжують забезпечувати освітній процес. Освітянська діяльність є надзвичайно важливою складовою для збереження української ідентичності та поширення інформації про Україну на міжнародній арені. Спільні зусилля, спрямовані на поглиблення інтернаціоналізації вищої освіти, й надалі сприятимуть розширенню міжнародного співробітництва на благо освіти і науки України.