ПІДСУМКОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ 2022-2023 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Вчена рада

29 червня 2023 року відбулося підсумкове засідання Вченої ради Хортицької національної академії, яке провели у змішаному форматі з використанням центру для командної дистанційної роботи.

Розпочинаючи засідання, Ректорка академії, професорка Валентина Нечипоренко вручила науково-педагогічним працівникам атестати доцента і професора, подякувала академічній спільноті академії за професіоналізм, відповідальність та найвищі зразки гуманізму, мужності та незламності під час воєнного стану в Україні.

Відповідно до порядку денного, члени Вченої ради розглянули питання про присвоєння вчених звань  професора і доцента науково-педагогічним працівникам кафедри спеціальної освіти та психології  і кафедри менеджменту та туризму та одностайно підтримали рішення ради клопотати перед Атестаційною колегією Міністерства освіти і науки України про присвоєння вчених звань. 

У рамках засідання заслухали звіт про виконання плану роботи Вченої ради у 2022-2023 навчальному році. Валентина Нечипоренко проаналізувала основні досягнення та новації у роботі ради, узагальнивши ключові кількісні показники: упродовж навчального року було проведено 7 засідань, на яких розглянуто 80 питань щодо здійснення управлінської та організаційної діяльності,  організації навчально-методичної роботи, питання кадрового забезпечення,  здійснення наукової, науково-дослідної та редакційно-видавничої діяльності,  висунення кандидатур на отримання премій, стипендій. План роботи Вченої ради академії за 2022-2023 н.р. виконано у повному обсязі. 

Проректор з наукової роботи професорка Наталія Гордієнко підсумувала  результати науково-дослідної роботи академії. 

Знаковими результатами у науковій дільності Хортицької національної академії за 2022-2023 н.р. є:  

– участь у міжнародних виставках (Гран-прі у номінації «Вища освіта України», золота медаль у номінації «Міжнародне співробітництво як важлива складова інноваційного розвитку освіти і науки в Україні» у XIII Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та XIV Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті»; Гран-прі рейтингового конкурсу в номінації «Лідер вищої освіти України» та золота медаль за представлені на виставці матеріали на тему «Системна діяльність навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти як чинник сталої підтримки інклюзивного простору Запорізького регіону в умовах війни» у XIV Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»); 

– академія у рейтингах закладів вищої освіти (Хортицька національна академія увійшла до рейтингу Webometrics-2022: інтернет-рейтинг українських вишів; рейтинг університетів за показниками Scopus 2023 року; Рейтинг «Топ–200 Україна 2023»); 

– проведено вісім конференцій в партнерстві з провідними закладами вищої освіти України; 

– випуск № 2(7) 2022; 1(8)2023 Наукового журналу Хортицької національної академії; 

– створено інституційний репозитарій Хортицької національної академії на основі програми Schema. 

Відповідно до порядку денного, Вчена рада заслухала першого проректора професорку Олену Позднякову, деканів факультетів та директора педагогічного фахового коледжу академії щодо підсумків атестації, результатів проходження навчальних практик та літньої  заліково-екзаменаційної сесії здобувачів освіти, а також попереднього планування навчального навантаження на 2023-2024 н.р. Визначено пріоритетні напрямки роботи Хортицької національної академії та педагогічного фахового коледжу під час вступної кампанії 2023.

Завершуючи засідання, ректорка окреслила головні аспекти діяльності академії упродовж 2022-2023 навчального року, підкресливши, що цей навчальний рік був надзвичайно важким і напруженим для української освіти через повномасштабне російське вторгнення і війну, в умовах якої сьогодні живе вся країна, і в тому числі Запорізький край. «Хортицька академія є національно свідомою у своїй відповідальності перед країною. Маємо потужні плани щодо подальшого становлення і розвитку закладу, які реалізуємо у новому 2023-2024 навчальному році. Дякую за співпрацю, бажаю здоров’я, життєстійкості і перемоги!»