Міжнародний науково-практичний форум «ОСНОВНІ ЦІЛІ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Хортицька національна академія долучилася до команди партнерів та співорганізаторів І Міжнародного науково-практичного форуму «ОСНОВНІ ЦІЛІ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», ініційованого Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка.

До цього заходу долучилися провідні науковці з України та дослідники з Іспанії, Бразилії, Ізраїлю, Канади, Німеччини, Данії, Угорщини, Литви та Польщі.

Тематика форуму є надзвичайно актуальною, адже сучасні соціально-економічні й освітньо-культурні реалії в нашій державі, міжнародні зобов’язання України, визначені стратегічними документами ООН, а також Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, сприяють зростанню потреби у впровадженні системи стратегічних та операційних цілей переходу до інтегрованого економічного, соціального та екологічного розвитку нашої країни. Тож сьогодні перед суспільством та, зокрема, українською науковою спільнотою, постає надважлива задача осмислення проблематики цього процесу з урахуванням впливу багатьох чинників, що на сьогоднішній день складають поточну ситуацію в країні: це і стагнація економіки, порушення екологічного балансу в багатьох регіонах країни, негативна демографічна динаміка та багато інших. Захід став майданчиком плідної наукової роботи провідних дослідників України та світу, а його проблематика охопила сім ключових напрямів розбудови Стратегії сталого розвитку, як-от: «Подолання бідності, голоду та нерівності», «Зміцнення здоров’я та життєвого благополуччя населення країни», «Утвердження гендерної рівності, справедливості та партнерства», «Розвиток промисловості, інновацій, інфраструктури», «Зростання економіки, розвиток міст і громад», «Збереження екосистем України».

Під час форуму свої виступи представили проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Наталія Миколаївна Гордієнко, декан факультету мистецтва та дизайну Богдан Васильович Корнелюк і завідувач кафедри спеціальної освіти Хортицької національної академії Маргарита Альфритівна Дергач.

Щиро дякуємо колегам та партнерам за можливість долучитись до розробки нової світоглядної парадигми, інноваційної моделі розвитку країни, яка би вдовольнила потреби нинішнього покоління без нанесення шкоди майбутнім.

Впевнені, що цей науково-практичний форум допоможе віднайти оптимальний баланс між економічною, соціальною та екологічною складовими суспільного розвитку.