15 липня 2024 року заступниця міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Руслана Величко-Трифонюк відвідала Центр ветеранського розвитку на базі комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради.

Під час зустрічі обговорювалися механізми підвищення ефективності надання працівниками Центру ветеранського розвитку послуг ветеранам та членам їхніх сімей. Руслана Величко-Трифонюк уважно вислухала запитання та пропозиції від учасників зустрічі, що підкреслює важливість діалогу між владою та ветеранською спільнотою.

Ректорка Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії професорка Валентина Нечипоренко підкреслила значущість подібних зустрічей для покращення надання послуг ветеранам та членам їхніх сімей. «Наш Центр прагне бути тим місцем, де ветерани можуть знайти не лише соціально-психологічну підтримку та юридичну допомогу, але й здобути знання і навички щодо отримання грантів на відкриття власної справи. Ми вдячні міністерству за фінансову підтримку та допомогу щодо можливості у цьому навчальному році на базі нашого закладу готувати помічника ветерана, а також за підтримки Запорізького обласного центру зайнятості створювати робочі місця для учасників бойових дій, а нині працівників Центру ветеранського розвитку.» 

Серед основних тем, які підіймалися під час обговорення, були ресоціалізація, реадаптація, професійне навчання та подальше працевлаштування ветеранів, психологічна, юридична підтримка тощо. Учасники закладу поділилися своїм досвідом та ідеями щодо подальшого розвитку Центру та висловили свої побажання щодо можливості надання послуг системної реабілітації та розширення реабілітаційного хабу на базі головного корпусу академії, що знаходиться на острові Хортиця.

На сьогодні Центр ветеранського розвитку на базі Хортицької національної академії є важливим осередком, де ветерани, інваліди війни та члени їхніх сімей можуть отримати безкоштовні консультації, необхідні знання та навички для успішної реінтеграції в суспільство. Візит заступниці міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Руслани Величко-Трифонюк свідчить про визнання важливості таких установ та готовність міністерства активно підтримувати ініціативи, спрямовані на всіляку допомогу та покращення життя ветеранів та членів їхніх сімей.