Виставка Anuga FoodTech 2024

Розпочала роботу виставка Anuga FoodTech 2024, яка є найважливішою інформаційною та бізнес-платформою для нових технологій та інноваційних розробок у міжнародній індустрії харчових продуктів. Виставка проходила з 19 по 22 березня 2024 у місті Кельн, Німеччина.
Це єдиний у світі ярмарок постачальників, який компетентно охоплює всі аспекти виробництва харчових продуктів – від технологічних процесів і технологій наповнення та пакування до харчової безпеки, цифровізації та логістики.
Консорціум EEN-Ukraine організував участь у виставці у форматі company mission для українських інноваторів. В межах цієї ініціативи 5 українських команд мали можливість представити інноваційні технології та продукти на міжнародному рівні. У цьому році делегація українських інноваторів складалася з представників Хортицької національної академії, Вінницького національного аграрного університету, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», , Інститут мікробіології і вірусології ім.Д.К.Заболотного НАН України.
Завідувач кафедри садово-паркового господарства Наталія Дерев’янко представляла Хортицьку національну академію з розробками на тему “The use of plants additives in food technologies”.
Крім матчмейкінгу передбачалася можливість зробити пітчі та провести колективні зустрічі. Після пітчингів представниця Хортицької національної академії взяла участь у сесії нетворкінгу, обговоривши можливості співпраці зокрема з Dr. Elisa Braeckevelt (International affairs/Eastern Europe and Central Asia Programme Officer).
Участь у виставці надала новий корисний досвід та дозволила розширити мережу партнерських взаємозв’язків кафедри, яка реалізує освітню програму “Харчові технології”. Щиро сподіваємося на продовження та масштабування співпраці із закордонними колегами!