Радіодиктант національної єдності – 2022

Радіодиктант національної єдності

У День української писемності та мови Хортицька національна академія долучилася до написання Радіодиктанту національної єдності – акції єднання через українське Слово всіх українців світу. Цього року захід був особливим, адже війна в Україні йде не лише за повернення наших територій – ми боремося за збереження нашої ідентичності. Через мову, нашу культуру ми заявляємо про те, що ми – нація, цінностями якої є Свобода, Демократія, Гідність.

Авторкою тексту цьогорічного радіодиктанту «Твій дім» стала українська письменниця та режисерка Ірина Цілик. Текст читала народна артистка, Герой України Ада Роговцева.
Усі учасники відзначили надзвичайно емоційний і чуттєвий текст диктанту, адже багато хто писав його не в рідних домівках, а в бомбосховищах чи в укриттях під час тривоги, поза межами нашої країни; у багатьох українців рідна домівка зруйнована або пошматована снарядами. Наші Воїни писали диктант на фронті в окопах. Студію, звідки Ада Роговцева читала текст диктанту, теж облаштували в укритті.

Цьогоріч радіодиктант писали близько сімдесяти студентів та викладачів Хортицької національної академії.
Активна участь у всеукраїнському дійстві – ознака неймовірної стійкості, духовної сили нашої держави!

Українська Мова нас єднає й надихає!