Майдан – це абсолютна Запорозька Січ ХХІ століття…

Він тепер (Майдан), як велике серце Києва – гуготить,
пульсує, б’ється у ритмі барабанів Революції.

Ліна Костенко

Зустрічі, які пройшли на цьому тижні в Хортицькій національній академії і були присвячені подіям Революції Гідності 2014 року, завершила лекція-бесіда на тему «Революція Гідності – важкий шлях до Незалежності та Свободи України», проведена кандидатом політичних наук, доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та мовної підготовки Л.О. Жужею.

Вступні слова керівництва академії – першого проректора, доктора педагогічних наук, доцента Позднякової О. Л., проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності, доктора соціологічних наук, професора Гордієнко Н. М. – та модератора заходу створили відповідний настрій аудиторії. Лектором було відтворено події Революції Гідності, їх причини і насліди, присутні переглянули свідчення учасників тих подій і спробували дати відповідь на питання «Чи можна було вирішити протистояння влади і народу мирним шляхом?»

Ми ніколи не забудемо події на Майдані 2014 року! Ми завжди це пам’ятатимемо! Ми гідні жити у вільній, демократичній, проєвропейській державі!  Такими гаслами завершилась зустріч зі студентами.