Ми ніколи цього не забудемо…

Революція Гідності

Напередодні трагічних для України подій 18-21 лютого 2014 року, коли почались масові криваві зіткнення зі значними людськими жертвами під час ходи протестувальників до Верховної Ради України, для студентів Хортицької національної академії було проведено лекцію-бесіду, присвячену подіям Революції Гідності. Було зазначено, що у протестах брали участь представники різних національностей та різних прошарків населення України – від найманих працівників до представників середнього бізнесу з усіх регіонів України.

Кандидат політичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Жужа Лілія Олександрівна разом із студентською молоддю обговорили хронологію подій на Майдані, причини початку народних виступів та страшні наслідки незаконних дій тогочасної влади проти мирного населення України. Студенти, які на той час були ще підлітками, ділилися власними спогадами про події Революції, кожен висловлював співчуття та скорботу. 

Пам’ять про Героїв Небесної сотні та всіх загиблих, що віддали своє життя за мир та свободу українського народу, за світле майбутнє нашої країни, було вшановано хвилиною мовчання.