Панельна дискусія «Інклюзивна бібліотека – стратегія, ресурси, можливості»

«Інклюзивна бібліотека – стратегія, ресурси, можливості»

У Центральній бібліотеці м. Запоріжжя 10.12.2021 року відбулась Панельна дискусія «Інклюзивна бібліотека – стратегія, ресурси, можливості», у якій взяли участь представники громадських організацій, закладів освіти та ін. Під час заходу обговорили основні напрямки діяльності з формування особливого безбар’єрного простору на базі нової публічної інклюзивної бібліотеки, яка незабаром відчинить свої двері за адресою: вул. Незалежної України, 68а.

У дискусії серед партнерів та учасників виступили завідувач кафедри спеціальної освіти та психології Хортицької національної академії  Турубарова А.В. та професор кафедри Дергач М.А.

Директор Комунальної установи «Міська публічна бібліотечна система м. Запоріжжя» Ірина Лень обговорила зі спеціалістами важливі критерії роботи Інклюзивної бібліотеки. Завдяки спікерам та гостям заходу, які є фаховими та досвідченими спеціалістами з освітньої та соціальної інклюзії, виробили план максимально ефективної діяльності нової бібліотеки зі залученням всього потенціалу оновленого простору та з врахуванням потреб користувачів. Щоб у майбутньому робота нової бібліотеки якнайкраще  забезпечила соціальну взаємодію людей з обмеженнями у життєдіяльності, розвиток дітей зі особливими освітніми потребами, їхню подальшу самореалізацію, всебічний розвиток та соціалізацію в суспільстві.

Щиро дякуємо за надану можливість взяти участь у заході організатору та модератору заходу – директору Ірині Лень.

Сподіваємося на подальшу  плідну співпрацю!