Інклюзивна вистава «Коли друзі поруч» відбулася!!!

Інклюзивна вистава «Коли друзі поруч» відбулася!!!

В понеділок 5 жовтня завершився ключовий етап проєкту «Разом за синім птахом: інклюзивна вистава», партнером якого є наша Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія, замовником – департамент культури і туризму Запорізької міської ради, фінансову підтримку здійснює Український культурний фонд. Автором і керівником проєкту є професор кафедри спеціальної педагогіки та спеціальної психології М. А. Дергач.

Протягом чотирьох місяців проєктна група працювала над створенням інклюзивної вистави «Коли друзі поруч», яка об’єднала дітей з особливими освітніми потребами санаторної школи-інтернату Хортицької національної академії, загальноосвітньої школи №66, Кам’янської санаторної школи-інтернату та школярів із різних шкіл нашого міста.

Спільна праця, натхнення та завзяття довели, що для творчості не має обмежень, що кожна дитина може створити творчий продукт тим способом, який для неї є найбільш доступним, що рухатися до мрії краще разом, підтримуючи один одного.

Показ вистави був закритим, такі умови проєкту через ситуацію із короновірусом, проте зараз працівники телебачення працюють над створенням відео вистави, яке ми зможемо передивитися наприкінці жовтня.

Значну допомогу в цій справі надали студенти-волонтери Хортицької національної академії. Велика дяка всім, хто долучився і допоміг створити казку для наших діточок!