Кафедра садово-паркового господарства є структурним підрозділом факультету мистецтва та дизайну. Кафедра є випусковою і здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальностями:
за першим (бакалаврським) рівнем освіти:
206 Садово-паркове господарство |
|
|
181 Харчові технології |
Кафедра забезпечує викладання навчальних дисциплін:
206 Садово-паркове господарство
Ботаніка | Ландшафтний дизайн |
Генетика | Лісова інженерна гідрологія |
Геодезія | Макетування |
Грунтознавство з основами землеробства | Метеорологія |
Декоративне садівництво та садово-паркові композиції | Озеленення інтер’єрів та аранжування квітів |
Дендрологія | Озеленення населених місць |
Дизайн присадибних ділянок | Основи аранжування |
Екологія та природокористування | Основи біотехнології |
Захист рослин | Основи екології |
Зоологія | Проєктування об’єктів зеленого будівництва |
Інтродукція та адаптація декоративних рослин | Проєктування присадибних ділянок |
Квітництво та газони | Рослини закритого ґрунту |
Ландшафтна архітектура | Фізіологія рослин |
Ландшафтна графіка з основами образотворчого мистецтва | Хімія з основами біохімії |
181 Харчові технології
Основи виробництва продуктів оздоровчого харчування | Економіка харчових підприємств |
Загальні технології харчової технології | Мікробіологія харчових продуктів |
Контроль якості і безпеки харчових продуктів | Процеси і апарати харчових виробництв |
Історія української державності та культури | Проєктування харчових підприємств |
Інформаційні технології, системи та ресурси | Технології харчових виробництв |
Вища математика | Базове обладнання харчових виробництв. Обладнання технологічних ліній |
Харчовi iнгредieнти для спецiального харчування | Харчова хімія |
Екологія | Харчові добавки |
Фізіологія харчування | Безпека життєдіяльності і охорона праці |
Загальна мікробіологія | Автоматизація виробничих процесів |
Загальна та неорганічна хімія | Біотехнологічні основи харчових виробництв |
Аналітична хімія | Професійно-орієнтований лінгвотренінг |
Органічна хімія | Штучні продукти харчування |
Базами практики для студентів спеціальності Садово-паркове господарство є Ландшафтний музей Хортицької національної академії «Зелена країна», реабілітаційний парк на о. Хортиця, національний заповідник «Хортиця», «Запоріжзеленгосп». Завдяки практичній підготовці студенти не тільки розробляють дендрологічні плани, комп’ютерні проєкти з озеленення та благоустрою парків і вулиць, а й втілюють свої проєкти в життя.
Базами практики для студентів спеціальності 181 Харчові технології є харчові підприємства м. Запоріжжя та області. Студенти матимуть можливість ознайомитися із сучасними технологіями та обладнанням на базових підприємствах. Під час проходження навчальної, технологічної та переддипломної практик здобувачі освіти розширюватимуть свої теоретичні знання, зможуть перейняти досвід інженерно-технічних працівників, навчаться аналізувати технологічні ситуації, здійснюватимуть експертну оцінку якості і безпечності сировини та готової продукції.
Дипломні роботи студентів мають актуальну тематику і пов’язані з вирішенням проблем озеленення конкретних територій. Наприклад, «Проєкт реконструкції дендропарку на о. Хортиця»; «Проєкт створення саду в стилі українського кантрі», «Проєкт озеленення двору театру «Ві», «Проєкт озеленення майданчика для занять з іпотерапії на території Хортицької академії», «Проєктні пропозиції щодо реконструкції декоративного городу на території Хортицької академії», «Проєкт благоустрою та озеленення території Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді» та ін.
Одним з важливіших напрямів діяльності кафедри є наукова робота. Члени кафедри працюють в межах кафедральної наукової теми «Вплив регуляторів росту на ріст та розвиток декоративних рослин для ландшафтного дизайну».
Якісну підготовку фахівців забезпечує потужний склад науково-педагогічних працівників, з яких 5 – кандидати наук. Серед працівників кафедри провідними спеціалістами є:
Презентація кафедри садово-паркового господарства.