Вітаємо переможців!

20 серпня 2024 року до Дня Незалежності України в Незламному хабі “Орбіта” відбулася гра брейн-ринг між чотирма командами: Центр ветеранського розвитку, «Рубікон волі», «Блокпост» та Збірна Мелітопольської, Бердянської, Широківської та Благовіщенської громад. У заході взяли участь ветерани, представники громадських організацій та благодійних фондів, які дотичні до роботи з ветеранами, інвалідами війни та членами їхніх сімей в Запорізькій області. Колектив Центру ветеранського розвитку продемонстрував глибокі знання та вміння працювати злагодженою командою і здобув перемогу.

Захід розпочався з хвилини мовчання в памʼять про тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. 

Потужний склад журі складався з провідних фахівців. Відкрила івент проректорка з освітнього процесу, інвестиційної діяльності та роботи з ветеранами Елліна Позднякова-Кирбят’єва, яка привітала всіх присутніх та наголосила, що ця гра не тільки дає змогу перевірити знання, а й об’єднує нас навколо нашої історії та культурних цінностей. Олена Сороченко, радниця Голови Запорізької обласної державної адміністрації з питань ветеранської політики, підкреслила: «Такі заходи допомагають кожному з нас відчути себе частиною великої історії нашої країни. Ваше прагнення до знань — це вже велика перемога». Дмитро Халілов, директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», висловив свою підтримку учасникам та зазначив, що такі змагання не тільки розвивають інтелект, але й зміцнюють дух єдності. «Я вірю, що знання, які ви сьогодні здобули, стануть основою для подальших перемог», — наголосив він. Антоніна Шостак, голова правління громадської правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя», зазначила: «Це надзвичайно важливо, що в нашому місті проводяться такі заходи. Вони сприяють зміцненню нашої спільноти та показують, що знання історії — це честь і відповідальність». Михайло Пирог, голова обласної спілки ветеранів АТО, радник Голови Запорізької міської державної адміністрації з питань ветеранської політики додав, що без знання своєї історії ми не зможемо побудувати міцне майбутнє. 

Ведуча заходу, Лариса Головко, бібліотекарка Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва, підготувала цікаві питання з історії України, які продемонстрували ерудицію учасників та їхню здатність працювати в команді.

Після напруженого змагання всі учасники отримали не лише позитивні емоції, але й цінні призи від спонсорів гри. Етно-село «Дивосвіт» — мальовниче містечко для відпочинку в Вільнянському районі — надало сертифікати на командний відпочинок. Музей історії музичних інструментів «БарабанЗА» подарував переможцям командоутворюючий тренінг — групове заняття барабанне коло, яке навчить перебувати у гармонії з собою і слухати оточуючих, що покращить комунікацію в колективі. Сертифікати на відвідування першого і єдиного Котокафе в Запорожжі «Мурляндія – котики та тортики» отримали учасники гри та вболівальники. Громадська організація «Запоріжжя. Платформа спільних дій» надала смаколики для всіх учасників івенту.

Неймовірний музичний супровід заходу забезпечив диксиленд «Jazz-mosaic» Запорізької дитячої музичної школи №3 під керівництвом Богдана Сапожнікова.

Наприкінці змагання всі учасники зійшлися на думці, що головною в цій грі була не перемога, а участь у такому важливому заході, який об’єднує людей і зміцнює їхню спільну мету та патріотичний дух.