Круглий стіл на тему: “Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози і виклики для держави”

Зміна демографічної ситуації в країні

6 квітня відбувся круглий стіл на тему: “Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози і виклики для держави”. Організатором виступив Інститут демографії та соціальних досліджень, за підтримки Міністерства соціальної політики та ІСАР «Єднання».

До учасників заходу долучились і науковці Хортицької національної академії – проректор з освітнього процесу та інвестиційної діяльності, доктор соціологічних наук, професор Позднякова-Кирбятʼєва Е.Г. та кандидат соціологічних наук, доцент Мосаєв Ю.В.

Серед спікерів заходу варто відзначити: Е. Лібанову – Директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України, В. Вагнєр – Народну депутатку, Т. Бережну – Заступника міністра економіки України та багатьох інших.

Захід був присвячений аналізу соціальних і демографічних змін в Україні та їхньому впливу на розвиток країни, обговоренню впливу війни на систему охорони здоров’я, пошуку ключових кроків для подолання зазначених викликів.

Це перший захід (із серії запланованих щомісяця), до участі в яких, окрім представників державних органів та інституцій, планують залучити представників аналітичних центрів, професійної спільноти, громадських організацій, ЗМІ. До майбутніх заходів також запрошено і представників академії.