Хортицька національна академія започаткувала співпрацю із зарубіжним партнером – Асоціацією «UCM-Italy»

Кулінарний майстер-клас італійської кухні

 

Сьогодні до Хортицької національної академії завітали представники Асоціації «UCM-Italy»: президент Асоціації Паоло Брешиа, менеджер проєкту Олександр Ковбаса, фахівці: Анатолій Полосин, Аліна Добрелія. Під час зустрічі було підписано меморандум про співробітництво між ректором Хортицької національної академії Нечипоренко Валентиною Василівною та президентом Асоціації «UCM-Italy» Паоло Брешиа. Президент Асоціації запевнив, що партнерство з таким унікальним освітньо-реабілітаційним закладом, як Хортицька національна академія, є цікавим і перспективним для італійської сторони. Тож, до співпраці з Хортицькою національною академією готові долучитися й інші італійські партнери: заклади загальної середньої та вищої освіти, лікувально-реабілітаційні установи.

Першим спільним заходом, в рамках укладеного меморандуму, став майстер-клас за програмою «Культура італійської кухні», проведений президентом Асоціації «UCM-Italy» Паоло Брешиа для студентів Хортицької національної академії та Класичного приватного університету, які навчаються за спеціальностями «Туризм» та «Готельно-ресторанний бізнес». Під час майстер-класу студенти демонстрували професійно значущі вміння щодо сервірування столів, приготування італійських страв та знання італійської мови, яку безкоштовно вивчають за підтримки фахівців Асоціації «UCM-Italy».

Участь у майстер-класі є етапом підготовки студентів Хортицької національної академії до стажування у готельно-ресторанних комплексах Італії, що передбачається укладеним меморандумом про співробітництво.

Таким чином, плідна співпраця Хортицької національної академії з зарубіжними партнерами збагатилася ще одним перспективним напрямом, що дозволить студентам підвищити рівень професійної підготовки та полікультурної освіти під час стажування в Італії.