Move your mova

День рідної мови

21 лютого Україна і світ відзначають Міжнародний день рідної мови. Ця знаменна дата була запроваджена Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 1999 році з метою сприяння мовній і культурній різноманітності та багатомовності.

Вже традиційно до відзначення цього дня долучилася кафедра соціально-гуманітарних дисциплін Хортицької національної академії. Доцент кафедри Корнелюк Б.В. у тандемі з доцентом кафедри іноземних мов Запорізького державного медичного університету Москвітіною Д.А. підготували та провели пізнавальну вікторину «Move your mova». Вона проходила у форматі тестових запитань множинного вибору, на які кожний учасник давав власну відповідь, а потім ведучі розкривали правильний варіант. Кожне запитання ведучі пов’язували із цікавими фактами про різні мови світу. Так, учасники вікторини мали змогу дізнатися про те, які штучні мови є найбільш популярними, яке слово має найбільший смисловий об’єм та як мови групуються за спорідненістю та ін. 

Студенти академії активно долучалися до обговорювання, коментували питання вікторини та ділилися власними мовними курйозами. Щиро сподіваємося, що цей захід дозволить по-новому подивитися як на рідну мову, так і на іноземні мови, які вивчаються в академії, спонукаючи говорити правильно, розширювати свій словниковий запас та сміливо спілкуватися і знаходити спільну мову.