Дню української мови та писемності присвячується…

Дню української мови та писемності присвячується…

Традиційно з 9 листопада, Дня української мови та писемності, в Україні розпочинаються конкурсні мовні та літературні тижні. 

18 листопада в Хортицькій національній академії відбувся І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Враховуючи епідеміологічну ситуацію, маркування регіонів за рівнем небезпеки поширення коронавірусу (COVID-19), цьогоріч Конкурс проведено в дистанційному форматі відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

На урочистому відкритті конкурсу звучали слова Михайла Слабошпицького, письменника, голови Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика: «Петро Яцик не був романтиком. Суворий, прагматичний, завжди безмежний ентузіаст, мудрий логік, він не належав до пихатих скоробагатьків, що не могли скласти собі ціни. Не «вкладався» у вілли, яхти, автівки, літаки. Та на популяризацію українського слова, думки, культури − Петро Яцик витратив мільйони доларів».

Уже двадцять один рік поспіль діє Конкурс, це однин з найбільш масштабних, значущих заходів у нашій державі, до якого долучаються мільйони українців усього світу. 

Близько п’ятдесяти студентів академії усіх спеціальностей брали участь у написанні конкурсної роботи. Студенти редагували, виконували завдання з лексики, граматики, писали творчу роботу. 

Це є свідченням того, що молоде покоління українців усвідомлює важливість знання української мови для свого фахового становлення, життя в державі, спілкування в побуті. 

Переможцями стали:

1 місце – Дерев’янко Анна, студентка першого курсу спеціальності Спеціальна освіта;

2 місце – Гурц Діана, студентка першого курсу спеціальності Спеціальна освіта;

3 місце – Шеховцова Дар’я, студентка першого курсу спеціальності Початкова освіта.

Хочеться відзначити також роботи Андрякової К., Надтоки А., Орел М., Самойленко К., Скакунової Є., Таран А. та Школи М., які відзначились креативністю і грамотністю.   

Вітаємо переможців! Дякуємо всім за активну участь!