206 річниці з дня народження Тараса Шевченка присвячується…

9 березня 2020 року Україна відзначила 206 день народження Тараса Шевченка – письменника, художника, мислителя. З нагоди річниці в Хортицькій національній академії відбулись «Шевченківські читання» (презентація творчих студентських проєктів), організовані викладачами кафедри соціально-гуманітарних дисциплін. 
Студенти спеціальності 016 Спеціальна освіта декламували поезії та представляли презентації, у яких демонстрували своє бачення змісту та задуму поетичних творів. Перед глядачами пронісся цілий світ образів Шевченка – ліричних, громадянських, пейзажних. Помітним було бажання молоді осучаснити творчість поета, зробити її близькою для нас – нащадків Великого Кобзаря. 

У ХХІ столітті Тарасове Слово зрозуміле всім, молоде покоління України виконувало проникливий «Заповіт» поета: «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій не забудьте пом’янути незлим тихим словом». В аудиторії звучали сучасні пісні на слова Тараса Шевченка, студенти переглядали «Книгу-Мандрівку» про те, як Тарас Шевченко став зіркою, пригадуючи життєвий і творчий шлях поета.

Попри час, Шевченко не віддаляється від нас, бо його твори бринять щиро, правдиво, пронизуючи наші душі. Поза всяким сумнівом, Великий Кобзар − це основа ідентифікації української нації. Безперечним також є й те, що Тарас Шевченко і його творчість − це скарбниця минулого українського народу і дороговказ для нових поколінь.