Викладачі кафедри дизайну взяли участь у конференції «Мистецтво країн європейського регіону у просторі світової культури»

28 лютого 2020 року завідувач кафедри дизайну, доцент Н. Дерев’янко та старший викладач Л. Клімова в межах профорієнтаційної роботи серед шкіл міста взяли участь у VI Міській науково-практичній конференції «Мистецтво країн європейського регіону у просторі світової культури» під егідою Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, яка відбулася в Запорізькому колегіумі «Елінт». 

У роботі взяли участь учителі інтегрованих курсів «Мистецтво» у середній та старшій ланці української школи. Під час пленарного засідання Н. Дерев’янко торкнулася теми актуальності професії дизайнера та художника, а також загальних аспектів професійної підготовки і особливостей вступної кампанії 2020 року в доповіді «Галузь знань Культура і мистецтво. Як обрати професію?».

Л. Клімова у виступі «Основи комп’ютерної графіки в старших класах загальноосвітньої школи як одна з форм підготовки до навчання у мистецьких ЗВО» звернула увагу на необхідність отримання початкових знань програм з комп’ютерної графіки, зазначивши реальну можливість отримання первісних навичок роботи в програмах графічного пакету в старших класах школи.

Побажаємо випускникам шкіл не боятися обирати мистецьку професію, а вчителям – мистецтва і творчості в освітньому процесі!