Нова галузь педагогіки в Україні

«Музейна педагогіка в науковій освіті» – під такою назвою вийшов друком збірник матеріалів І Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченої новій актуальній галузі педагогічної науки, соціальної за спрямуванням й визнаній у Європі і світі – музейній педагогіці. Сама конференція була проведена в Києві Національною академією педагогічних наук України і Національним центром «Мала академія наук України» в кінці листопада 2019 року.

Серед кола актуальних напрямів роботи конференції були розглянуті:«Сучасний погляд на музейну педагогіку», «Роль та перспективи розвитку музейної педагогіки в позашкільній освіті», «Нові підходи в педагогічній діяльності музеїв України» та інші. До збірника увійшли і матеріали доповіді доктора педагогічних наук, професора кафедри соціальної роботи Хортицької національної академії А.І.Павленка: «Використання елементів музейної педагогіки в освітньому середовищі школи». 
Будемо пам’ятати, примножувати здобутки і бути гідними того, що і сама Хортицька національна академія має свій музей і розташована на території унікального й неповторного у світовому вимірі острова Хортиця з багатою і славною історією.