26 квітня – День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року сталася аварія на четвертому енергоблоці, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

З різницею в дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Обвалилася частина будівель, почалася велика пожежа. Величезна кількість радіоактивних речовин було викинута в атмосферу.
Багатоденну пожежу намагалися загасити сотні пожежників та працівників аварійних служб. 26 квітня є днем пам’яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

Щиро дякуємо усім тим, хто йшов у ядерне пекло рятувати всіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

До дня пам’яті жертв Чорнобильської трагедії сектор із забезпечення якості вищої освіти запрошує до дискусійного клубу онлайн з темою зустрічі “Чорнобильська трагедія через десятиліття – чи запам’ятало людство урок?”

Зустріч дискусійного клубу відбудеться
28 квітня 2023 року
о 17:00
на платформі Zoom https://t.me/im_khnnra