Герої не вмирають…

Герої не вмирають…

Сьогодні під цим гаслом пройшов у Хортицькій національній академії захід, присвячений вшануванню пам’яті загиблих під час Революції Гідності. Організаторами і натхненниками зустрічі зі студентством стали працівники кафедр соціально-гуманітарних дисциплін та соціальної роботи Жужа Л.О. і Мосаєв Ю.В.

На заході, який супроводжувався красномовною презентацією, модератори надали коротку історичну довідку подій 2013-2014 років, згадали передумови і причини Революції Гідності (бажання людей проєвропейського майбутнього для України, призупинення тодішньою владою угоди з ЄС, звірства проти активної молоді, прийняття Верховною Радою «диктаторських законів» 16 січня 2014 року та ін.), які об’єднали українців. Також розповіли про учасників тих подій і неоціненну роль Героїв Небесної Сотні, іменами яких сьогодні названо багато вулиць і парків. Так, іменем загиблого громадського діяча, журналіста, політтехнолога, мешканця Запоріжжя Василя Сергієнка названо вулицю у Хортицькому районі нашого міста. Віддали шану загиблим хвилиною мовчання.

Юрій Мосаєв провів багато паралелей між подіями Революції Гідності і сьогоденням України, зауваживши, що усі вони стали передумовою повномасштабного вторгнення російської федерації рік тому. Чи можливо було цього уникнути?…

Учасники заходу дійшли до висновку, що боротьба за свободу вибору, права людини, європейський вибір країни є вічною, і що саме молода прогресивна молодь зможе остаточно втілити переможні сподівання українського народу.