Засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Хортицької національної академії

Засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Хортицької національної академії

15 грудня 2022 р. відбулося чергове засідання Координаційної ради наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Хортицької національної академії. 

Проректором з наукової роботи та інноваційної діяльності Наталією Гордієнко було представлено результати проведення конференцій у партнерстві з іншими закладами вищої освіти, зокрема, Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції «Розвиток особистості молодшого школяра: сучасні реалії та перспективи», 27-28 жовтня 2022 р. та IV Міжнародної науково-практичної конференції «Модернізація системи освіти в гірських регіонах: національний і глобальний виміри», 22-23 листопада 2022 р. (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника; VI Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації партнерської взаємодії освіти, економіки та соціального захисту в умовах інклюзії та прагматичної реабілітації соціуму», 24-25 листопада 2022 та IV Міжнародної наукової конференції здобувачів освіти «Молодь і науковий прогрес у соціально-економічному та освітньому просторі суспільства», 28-29 листопада 2022 року (навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут»).

Особливу увагу було зосереджено на досвіді співробітництва Хортицької національної академії з Українською школою архетипіки, в рамках якої було організовано та проведено короткострокову онлайн-програму підвищення кваліфікації за темою: «Бісексуальна природа людини і гендерні стереотипи постмодерної сучасності» та онлай-лекцію у формі прес-конференції «Роздуми про сучасну європейську формулу «Освіта впродовж життя». Організовані заходи стали прекрасною нагодою для підвищення кваліфікації, розповсюдження досвіду та напрацювань за результатами наукових досліджень, обміну пропозиціями.

На засіданні керівником наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Хортицької національної академії Катериною Червоненко були представлені результати роботи ІІІ Всеукраїнського форуму Рад
молодих вчених за ініціативи РМУ при МОН, а також результати організації та проведення викладачами Хортицької національної академії наукових  заходів для студентської молоді, обговорено особливості діяльності наукового товариства в дистанційному форматі в умовах воєнного стану.

Керівники студентських наукових гуртків/секцій коротко представили результати роботи студентських наукових осередків за перший семестр 2022/2023 н. р. та спрогнозували їх подальшу діяльність. Зокрема, вони зауважили, що з метою підвищення якості науково-дослідної роботи студентів, їх наукового потенціалу, створення сприятливих умов для професійного становлення, особлива увага приділялася налагодженню співпраці з іншими закладами вищої освіти, організації участі студентів у наукових конференціях, конкурсах студентських наукових робіт, студентських олімпіадах, їх залученню до участі у різноманітних наукових та методичних заходах.