Oнлайн-лекція «Роздуми про сучасну європейську формулу “Освіта впродовж життя”»

"Освіта впродовж життя"»

29 листопада 2022 року відбулась онлайн-лекція пресконференція доктора соціологічних наук, професора Е.А. Афоніна та доктора соціологічних наук професора Н.М. Гордієнко на тему: «Роздуми про сучасну європейську формулу “Освіта впродовж життя”». Захід організовано Хортицькою національною академією та Центром підвищення кваліфікації Української технологічної академії в межах спільної угоди про співпрацю від 5 серпня 2022 року.

Цікавим прийомом привернення уваги до проблематики сучасної європейської формули «Освіта впродовж життя» була пропозиція слухачам самостійно визначити зміст майбутньої лекції. Після анонсу заходу на платформі мас-медіа для всіх бажаючих була відкрита можливість поставити спікеру питання щодо тематики лекції. 

Окрім специфічних тематичних аспектів заявленої проблематики, що їх визначили слухачі, Едуард Андрійович приділив увагу таким загальним питанням, як:

  • Чому виник формат «Освіта впродовж життя»?
  • Що змінюється в профорієнтаційних налаштуваннях людей, груп, організацій?
  • Прогнози щодо розвитку професійної сфери та змісту професій?
  • Освітні послуги та базові орієнтації суб’єктів, що їх надають.
  • Професійно-освітні потреби людини та їх індикатори (на результатах досліджень, здійснених Українською школою архетипіки у співпраці з Інститутом економіки і прогнозування НАН України під керівництвом Ольги Балакірєвої).

До перегляду лекції наживо долучилось понад 65 науково-педагогічні працівників та здобувачів освіти академії та інших закладів вищої освіти України. Для тих, хто не зміг приєднатись через відсутність світла чи зв’язку до онлайн-лекції пресконференції, запис доступний за посиланням https://youtu.be/SGhiYLKPo-w. Загалом матеріал має більше 120 переглядів на youtu.be.

Хортицька національна академія впродовж тижня з дати проведення заходу виготовить сертифікати з підвищення кваліфікації обсягом 0,2 кредити ECTS для всіх зареєстрованих учасників.