ЗАКЛЮЧНИЙ ЕТАП СКОВОРОДИНСЬКИХ НАВЧАНЬ «ПІЗНАЙ СЕБЕ»

«ПІЗНАЙ СЕБЕ»

2017 р. Міністерством освіти і науки було запроваджено програму Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе» (Лист МОН № 1/9-283 від 22.05.17 року) з метою належної підготовки до гідного відзначення 300-річного ювілею великого українського мислителя, культурно-освітнього подвижника Григорія Савовича Сковороди.

Починаючи з 2017 р., кафедра соціально-гуманітарних дисциплін разом зі студентською науковою спільнотою Хортицької національної академії щорічно проводить заходи в рамках зазначеної програми:

02 грудня 2022 року захід проводився як підсумковий у формі семінару наукового студентського гуртка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін на тему «Творча спадщина Г. Сковороди – непересічне явище української та світової культури».

Модератором заходу, що проводився в режимі “online” за допомогою застосунку ZOOM, став кандидат філософських наук, старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Д. Леощенко. Із застосуванням мультимедійних засобів студенти презентували доповіді на теми:

  • Зміст філософської системи Г. Сковороди (Макаренко Вікторія, СОб-2 (2));
  • Музика у житті Григорія Сковороди (Табацька Оксана, СОб-2 (2));
  • Народна педагогіка як детермінанта філософсько-педагогічної концепції Г Сковороди (Тен Валерія, СОб-2 (2)).

Проведення підсумкового етапу Сковородинських навчань сприяло популяризації багатої духовно-культурної спадщини Г. Сковороди серед студентської молоді.