Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

Вистояли на Майдані – переможемо у війні!

Щорічно 21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи, який є постійним нагадуванням про важливі історичні події нашої держави.

Саме сьогодні вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Тому з метою розширення обізнаності студентів щодо історії української державності та поглиблення у складові культурної спадщини України в Хортицькій національній академії пройшла низка культурно-масових та просвітницьких заходів, а саме: онлайн-квест «Революція гідності – перший переможний бій цієї війни», онлайн-вікторина «Вірю – не вірю: фактчекінг до Дня гідності та Свободи», онлайн-виставка студентської творчості «Вистояли на Майдані – переможемо у війні!».
До підготовки заходів активно долучилися педагогічні та науково педагогічні працівники, а головними організаторами виступили сектор із забезпечення якості вищої освіти та культурно-масовий сектор Студентського уряду.

День Гідності та Свободи є не лише черговою пам’ятною датою в календарі, цей день символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи.

Події, до яких присвятили День Гідності та Свободи, є одними з ключових моментів українського державотворення, знаковими точками консолідації народу та уособленням глибинних трансформацій суспільної свідомості. Український народ боровся за своє право вибору та свободи на Майдані та виборює тепер його сьогодні у російсько-українській війні, доводячи усьому світу свою незламність, непокірність та волю.