Привітання з Всесвітнім днем психічного здоров’я!

днем психічного здоров’я!

Шановні колеги та здобувачі вищої освіти!
Вітаємо вас із Всесвітнім днем психічного здоров’я!

Психічне здоров’я, за визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, – це стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати і брати участь у суспільному житті.

Цього року в нашій країні збереження психічного здоров’я є особливим, життєво важливим завданням. Сьогодні якісна освіта, ефективна та творча праця, взаємопідтримка, турбота один про одного вимагають від нас стресостійкості, оптимізму, щоденного натхнення на нові досягнення. Саме тому вироблення у себе навичок емоційної саморегуляції, підсилення раціонального та поміркованого ставлення до будь-якої інформації, удосконалення умінь уважно та доброзичливо спілкуватися з оточуючими – важлива умова руху до відновлення нашого добробуту та перемоги. 

Дорогі друзі, радимо вам щодня знаходити можливість приділити увагу світові власного «Я»: своїм емоціям, станам, думкам. Якщо самостійно відновити внутрішню рівновагу не вдається, звертайтесь до фахівців-психологів, які завжди готові вислухати та підтримати кожного. У стані внутрішньої рівноваги, активності, зосередженості на актуальних справах та людях навколо ми зможемо давати собі раду, займатися волонтерством, вносити власний внесок у боротьбу за долю нашої країни!

Допоможемо собі, допоможемо іншим, допоможемо Україні!

З повагою
колектив кафедри спеціальної освіти та психології