Літній молодіжний простір «Місія турботи»

Літній молодіжний простір «Місія турботи»

З 1 по 13 серпня на базі комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради функціонував «Літній молодіжний простір «Місія турботи». Нашими партнерами у реалізації зазначеного проєкту були громадські організації «Розвиток та партнерство» та «Нам небайдуже», благодійний фонд «Голоси дітей». 

До проєкту було залучено 35 дітей ВПО віком від 6 до 15 років, які отримали можливість адаптуватися до умов життя у місті Запоріжжя та відчувати себе максимально комфортно на території Запорізької міської територіальної громади. Родзинкою проєкту була можливість дітей ВПО познайомитись та корисно провести час разом з однолітками, що народились та проживають в Запоріжжі. Це, на думку команди проєкту, пришвидшує процес адаптації дітей ВПО до умов життя у новому для себе середовищі.

Безпосередні активності проєкту «Літній молодіжний простір «Місія турботи» відбувались на території гуртожитку Хортицької національної академії. У межах молодіжного простору учасники  відвідували заняття з арт-терапії, комунікативні і соціалізаційні заняття, грали у розвиваючі настільні ігри, спілкувались з журналістами телеканалу МТМ, брали участь у імпровізованому фестивалі асфальтного малюнку, грали в активні ігри з м’ячами та скакалками, придбаними у рамках проєкту. А після насиченого дня на учасників молодіжного простору завжди чекала ціла гора смаколиків. 

Окрасою проєкту стали заняття з гарденотерапії,  впродовж яких діти разом з батьками та командою проєкту висаджували квіти, а восени будуть висаджені хвойні дерева. Також, діти отримали символічні подарунки від благодійного фонду «Голоси дітей» (рюкзаки і бандани).

Хортицька національна академія та всі учасники команди проєкту дуже вдячні благодійному фонду «Голоси дітей» та іншим партнерам, що допомогли в реалізації проєкту. Сподіваємося на подальшу співпрацю!