30 червня 2022 року відбувся Онлайн-форум архетипіки 2022 «Від імажинеру до технологій постмодерної сучасності»

Онлайн-форум архетипіки

Форум став ще однією сторінкою неповторних щорічних заходів Української школи архетипіки. Цьогоріч до організації та проведення форуму долучилась Хортицька національна академія.

З вітальними словами до учасників звернулись ректорка Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії Валентина Нечипоренко, керівник кафедри соціології Університету Монпельє 3 імені Поля Валері Вінченцо Суска, віце-президент Української технологічної академії Віктор Каплун.

Справжньою окрасою форуму став відеофільм, створений творчим колективом Хортицької національної академії «Історична козацька спадщина», а перлиною форуму стала лекція почесного професора Сорбонни Мішеля Маффесолі «Повернення архетипного міфу в політику».

Змістовними, як зазначають самі учасники, професійними та цікавими цьогоріч виявилися доповіді колег-архетипістів. Новим елементом організації, що гармонійно пристав до скарбниці колективного досвіду школи, став «Хортицький архетипний календар 2022».

Звертаючись до учасників форуму, професор Мішель Маффесолі, зазначив: “Я був особливо радий брати участь у цій зустрічі, яка ще більше зміцнить стосунки між нашими школами. У цей дуже болючий для України момент я вважаю чудовим є те, що ви назвали «силою духу», яку ще можна назвати “спрагою до життя”!

Відзначаючи значущість нашого форуму для України, професор Університету імені Поля Валері Фабіо Ларокка назвав його «актом спротиву російській агресії проти України»!

Вітаємо всіх організаторів і учасників із чудовим животворчим форумом-доробком, який збагатив нас новим проникненням у таємниці колективного несвідомого, дав потужний імпульс натхнення до життя і скріпив наш оптимізм щодо майбутнього України!