День конституції України в Хортицькій національній академії

День конституції України в Хортицькій національній академії

28 червня 2022 року виповнилося 26 років з дня ухвалення Основного Закону.

28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію.

Цій події передували 6 років важкої праці, консультацій, криз і домовленостей. Тому навіть через 26 років, в умовах воєнного часу, ми шануємо працю великих українських діячів та усього українського народу, який приклав руку для створення та збереження суверенітету, державності та як результату власного Основного Закону.

І з нагоди відзначення Дня конституції України для студентів Хортицької національної академії Студентським урядом був організований просвітницький квест “Крокуючи, історією”, де в інтерактивній формі здобувачі вищої освіти мали можливість більше дізнатися про історичний конституційний шлях українського народу, а також перевірити свої знання щодо законодавства України. В результаті квест пройшло більш як 40 студентів, де більшість набрала максимальний результат.

Ми пишаємося своєю історією, продовжуємо вести просвітницьку діяльність щодо культурної спадщини України серед здобувачів вищої освіти та щиро дякуємо кожному, хто долучився до відзначення події разом з нами.

Все буде Україна!