Світла пам’ять Валентині Яківні Ястребовій

Колектив Хортицької національної академії глибоко сумує через непоправну втрату – пішла з життя Валентина Яківна Ястребова, професор кафедри педагогіки та методик навчання, начальник відділу післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, Відмінник освіти України.

Все професійне життя Валентини Яківни було присвячене розвитку системи освіти Запорізького краю. Як педагог, методист і менеджер в освітній галузі, В. Я. Ястребова до 2001 р. плідно працювала на посадах вчителя, методиста по роботі з педагогічними кадрами, інспектора шкіл районного відділу освіти Запоріжжя, директора Запорізької середньої школи №30. Подальший науково-педагогічний шлях Валентини Яківни був нерозривно пов’язаний з модернізацією системи вищої і післядипломної педагогічної освіти Запорізької області. На посадах першого проректора і завідувача кафедри менеджменту освіти та психології Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валентина Яківна зробила вагомий внесок в управлінсько-організаційне і науково-методичне забезпечення підвищення кваліфікації педагогів, здобула серед освітян заслужений авторитет видатного вченого, високопрофесійного менеджера і викладача з багаторічним досвідом роботи.

З 2019 р. Валентина Яківна працювала в Хортицькій національній академії професором кафедри педагогіки та методик навчання і начальником відділу перепідготовки та підвищення кваліфікації. До останніх днів життя В. Я. Ястребова віддавала всі свої сили та здібності, весь свій професійний досвід улюбленій справі – організації курсів підвищення кваліфікації освітян, плідній роботі зі студентською молоддю, успішній науково-методичній роботі.

Світла пам’ять про мудру, талановиту Особистість, Педагога, Наставника, Вченого назавжди залишиться в наших серцях.

Колектив Хортицької національної академії висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Валентини Яківни, її колегам та однодумцям.

Церемонія прощання з Валентиною Яківною відбудеться в четвер, 16 грудня о 13.00 за адресою: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, буд. 59.