Мова об’єднує!

09 листопада 2021 року Хортицька національна академія традиційно долучилась до загальнонаціонального флешмобу “Всеукраїнський радіодиктант національної єдності”, який присвячений Дню української мови й писемності та має на меті об’єднати націю.

Такий захід – загальнонаціональне свято, якого очікують усі свідомі українці, адже це спосіб перевірити та підвищити свою грамотність, виявити повагу до української мови як рідної або державної, влитися в один колектив шанувальників українського Слова, підвищити рівень мовної свідомості.

«Радіодиктант – це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову”, – підкреслив Дмитро Хоркін, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. І дійсно, основний спосіб перевірки такого виду роботи – це самоперевірка. У науково-педагогічних працівників і студентів академії, які брали участь у загальнонаціональному заході, є можливість перевірити диктант 11.11.2021, коли його текст буде опубліковано.
Бути грамотним – модно! Мова об’єднує!