На шляху до місцевої демократії

З нагоди Європейського тижня місцевої демократії кандидатом політичних наук, доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Жужею Л.О. для студентів Хортицької національної академії проведено онлайн лекцію-бесіду на тему «Принципи роботи органів місцевого самоврядування».

Розглянуто питання прав та можливостей громадян щодо впливу на прийняття політичних рішень, специфіку діяльності територіальних громад, законодавчі акти, що регулюють процеси створення та діяльності органів місцевого самоврядування. Висвітлено питання децентралізації влади, позитивні та негативні сторони місцевого самоврядування.

Студенти брали активну участь у обговорені теми, ділилися особистим досвідом роботи територіальних громад їх населених пунктів. Приємно вразив рівень обізнаності молоді у питаннях місцевого самоврядування, адже вони безпосередньо спостерігали за процесом утворення територіальних громад, виборами керівного апарату.  Більшість учасників підтримала думку, що процес децентралізації влади та розподілення обов’язків між владою «на місцях» є ефективним інструментом для розвитку демократичного суспільства країни.