Колектив Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії відзначив День знань

Студенти та викладачі Хортицька національна академія

1 вересня колектив Хортицької національної академії урочисто і креативно відзначив День знань. На святковому заході, який відбувся у Палаці культури «Хортицький», були присутні почесні гості: керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Подорожко Володимир Володимирович, заступник директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Захарчук Віктор Миколайович, заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району з питань організаційно-кадрової роботи Пустова Ольга Вікторівна, а також науково-педагогічні та педагогічні працівники Хортицької національної академії і студенти-першокурсники.

У 2021-2022 навчальному році заклад прийняв у свою Хортицьку родину 570 першокурсників, які зараховані на навчання за регіональним замовленням. Всього в академії у цьому навчальному році 1500 здобувачів вищої освіти.

Ректорка академії Валентина Нечипоренко наголосила, що в умовах Хортицької національної академії студенти здобувають сучасну, якісну вищу освіту від ступеня молодшого бакалавра до магістра, мають всі можливості для всебічної реалізації свого освітньо-наукового і культурно-мистецького потенціалу на шляху життєтворчого становлення. Завдяки своїй унікальній структурі заклад готує висококваліфікованих, практико-зорієнтованих, конкурентоспроможних фахівців. Валентина Василівна побажала першокурсникам відповідально ставитися до свого головного пріоритету – навчатись творчо, натхненно, пізнавати через навчання навколишній світ, історію України, стати гідним творцем свого майбутнього та майбутнього нашої країни.

Присутні на святковому заході почесні гості високо оцінили креативно-творчий, професійний рівень роботи академії, відзначивши унікальну роль закладу в освітньо-реабілітаційному просторі Запорізького регіону та всієї України.

Керівники області подякували науково-педагогічним працівникам академії за сумлінну, творчу, успішну працю і з нагоди Дня знань вручили почесні грамоти та інші нагороди.
Після урочистостей кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Корнелюком Богданом Васильовичем була проведена традиційна відкрита лекція для студентів-першокурсників на тему «Моя Україно, ти у мене єдина!». Викладач ґрунтовно розкрив основні етапи державотворення та розбудови незалежної України від епохи Київської Русі до інноваційних змін сьогодення.
Отже, урочисте святкування Дня знань стало для студентів-першокурсників яскравою подією і першою сходинкою на шляху опанування основ професійної компетентності і фахової культури в умовах життєтворчого освітньо-реабілітаційного простору Хортицької національної академії.