Хортицька національна академія здобула на Міжнародній виставці почесну нагороду – Гран-прі «Вища освіта України»

26 травня у Києві відбулось урочисте відкриття Дванадцятої міжнародної виставки «Сучасні закладі освіти – 2021», що проводиться в Київському Палаці Спорту за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».

Цього року в роботі виставки взяли участь 583 заклади вищої, фахової передвищої та післядипломної педагогічної освіти, наукові установи, заклади професійно-технічної освіти, загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, органи управління та місцевого самоврядування. Привітання учасникам, організаторам і гостям надіслали Голова Верховної Ради України Разумков Дмитро Олександрович, Міністр освіти і науки України Шкарлет Сергій Миколайович, президент Національної академії педагогічних наук України Кремень Василь Григорович, директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Баженков Євген Володимирович.

Здобутки Запорізького краю успішно презентовані багатьма закладами, в тому числі і комунальним закладом вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради. За результатами участі в конкурсах Дванадцятої міжнародної виставки «Сучасні закладі освіти – 2021» Хортицька національна академія здобула почесну нагороду – Гран-прі «Вища освіта України», що надається провідним вишам, які мають стабільно високі показники міжнародної співпраці, освітньої та науково-інноваційної діяльності. Крім цього, Хортицька національна академія нагороджена золотою медаллю за подані науково-методичні матеріали з тематичної номінації «Сучасна інклюзивна освіта: кращі практики, розробки і підготовка кадрів» на тему: «Інноваційний досвід Хортицької національної академії у підготовці кадрів для системи інклюзивної освіти України».

Виставкові стенди та науково-методичні матеріали Хортицької національної академії високо оцінили провідні освітяни та науковці країни, які відвідали виставку. Зокрема, перший заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», доктор педагогічних наук, професор Завалевський Юрій Іванович відзначив високу якість та інноваційну спрямованість монографій, науково-методичних посібників та інших матеріалів, представлених на виставкових стендах закладу. Юрій Іванович зазначив, що для Інституту модернізації змісту освіти Хортицька національна академія вже багато років є стратегічним партнером у розробці та імплементації актуальних інновацій, які є вагомим чинником модернізації кадрового забезпечення інклюзивно-реабілітаційної практики в Запорізькому регіоні та Україні за сучасними стандартами професійної компетентності фахівців.

Тож, маючи вагомі здобутки, науково-педагогічний колектив Хортицької національної академії готовий до подальшої інноваційної діяльності, спрямованої на розвиток збагаченого освітньо-реабілітаційного простору в Запорізькому регіоні.

Віват, Академіє!

Щира подяка ректорату, усім науково-педагогічним працівникам, які взяли участь у підготовці матеріалів до виставки.