На базі Хортицької національної академії відбувся черговий майстер-клас за програмою «Культура італійської кухні», проведений фахівцями Асоціації «UCM–Italy»

18 травня на базі Хортицької національної академії проведено 3-й майстер-клас для студентів за програмою «Культура італійської кухні», реалізація якої є одним із стратегічних напрямів співпраці закладу з Асоціацією «UCM–Italy». Майстер-клас провели фахівці Асоціації «UCM–Italy»: менеджер Олександр Ковбаса, помічник шеф-кухаря Олександра Агапова і юніор-тьютор Аліна Добрелія. На майстер-класі студенти Хортицької національної академії, які навчаються за спеціальностями «Туризм» і «Менеджмент», удосконалювали професійно значущі компетенції щодо приготування італійських страв, сервірування столів, а також спілкування італійською мовою, базове володіння якою є важливим чинником конкурентоздатності працівника при роботі в зарубіжних готельно-ресторанних комплексах. Всі учасники майстер-класу успішно склали підсумковий екзамен з італійської мови, що проводився президентом Асоціації «UCM–Italy» Паоло Брешиа і підтвердив готовність студентів до застосування сформованих компетенцій у практичній діяльності.

По завершенні майстер-класу відбулось підписання контрактів між Асоціацією «UCM–Italy» і студентами Хортицької національної академії, які планують в червні 2021 року розпочати літню зарубіжну практику – стажування у готельно-ресторанних комплексах Італії. За підсумками сьогоднішньої зустрічі президент Асоціації «UCM–Italy» Паоло Брешиа відзначив високий рівень мотивації студентів Хортицької національної академії до здобуття фахової компетентності, що відповідає міжнародним стандартам у сфері готельно-ресторанного бізнесу і є запорукою професійної мобільності молодої людини у сучасному глобалізованому світі. Начальник відділу міжнародних зв’язків і наукової роботи Хортицької національної академії Юлія Сілявіна подякувала італійським партнерам за плідну співпрацю і зазначила, що чинний меморандум з Асоціацією «UCM–Italy» відкриває перед студентами закладу перспективи отримання унікального досвіду соціокультурної практики в Італії, що для молодої людини є чудовим стартом майбутньої професійної кар’єри у сферах менеджменту і туризму.