Бути психологом – це покликання душі!

Практична психологія

Викладачі кафедри спеціальної педагогіки та спеціальної психології разом зі студентами спеціальності 053 Психологія яскраво відсвяткували Всеукраїнський день психолога, який відзначається 23 квітня. Професійне свято тривало три дні. Творчим студентським активом, який склали Анна Діброва, Анастасія Ісмоілова, Надія Сторчеус, Елеонора Лиходід, Олена Штепенко та Дар’я Шевченко, організовано цікаві заходи.

Розпочали з веселого: в процесі онлайн-челенджу «Смішні психологи» на Instagram-платформі psichological.khnnra було викладено смішні картинки про психологів, які надіслали всі бажаючі. У форматі «Хмара слів» організатори поцікавились у студентів та викладачів, чим для них є психологія. Під час онлайн-вікторини «Що вам відомо про День психологів?» всі мали змогу перевірити свою обізнаність щодо історії цього свята. За допомогою Telegram-боту @mrthnbot було проведено онлайн-марафон «Як справлятися зі стресом?»: учасники отримали детальні поради та практичні завдання щодо самопізнання, тайм-менеджменту, укріплення психічного здоров’я, технік дихання та багатьох інших питань.

На платформі Zoom студенти-психологи організували обговорення фільму «Чого хочуть жінки?», протягом якого спільно з гостями заходу проаналізували стиль спілкування героїв та власні емоції під час перегляду. Науково-педагогічні працівники кафедри, кандидати психологічних наук Маргарита Кудінова, Ольга Галієва та Тетяна Кетлер-Митницька, підготували для студентів сюрприз та організували онлайн-батл «Битва психологів» – змагання на звання кращих студентів-психологів, яке пройшло у форматі настільної гри. Учасники кидали віртуальні кістки та відповідали на дотепні запитання з психологічних дисциплін, аби просунутися до фінішу. Переможцями стали досвідчені студенти третього курсу, але усі «бійці» показали ґрунтовні знання та неабияку кмітливість. 

Бути психологом – це покликання душі! Дякуємо організаторам та учасникам свята!